Valgurikkad toiduained moodustavad tänapäeval inimeste dieetides üsna suure osa ning endale vajalik valgukogus saadakse kätte sellele liigset rõhku pööramata. Kuid valguallikal ja valguallikal on samuti
Toidupalad
![parimad-taimsed-valguallikad](https://infoviking.ee/wp-content/uploads/2022/03/parimad-taimsed-valguallikad-800x600.jpg)
Kui keegi küsib parimaid valguallikaid, siis mis tulevad esimese asjana pähe? Ikka loomsed toidud. Liha, muna, kana, kala – kõik on ju suurepärased toidud, mis
![Trüptofaan toidus](https://infoviking.ee/wp-content/uploads/2022/01/Truptofaan-toidus-5-800x600.jpg)
Trüptofaan on oluline paljude kehaorganite jaoks. L-trüptofaani ei tooda organism ja seda tuleb saad toidust. Pärast L-trüptofaani imendumist toidust muudab keha osa sellest serotoniiniks. Serotoniin
![Lüsiin toidus](https://infoviking.ee/wp-content/uploads/2021/12/Lusiin-toidus-4-800x600.jpg)
Lüsiini puhul on tegemist aminohappega, mida meie keha toota ei saa. Aminohappeid kasutatakse kehas valkude tootmiseks, mida on kollageenis, hammaste, luude ja lihaste koostises. Lüsiin
![Rauarikkad toidud](https://infoviking.ee/wp-content/uploads/2021/12/Rauarikkad-toidud-800x600.jpg)
Kas saate iga päev piisavalt rauda? Tõenäoliselt enamik meist ei saa seda igapäevaselt piisaval hulgal. Eriti tänapäeval kui üha populaarsemaks on muutunud veganlus. Paljud inimesed