Selge horisont, kaerajaan ning muu asjatamine [Juuni 2022] - infoViking
Juuni infoviking

Selge horisont, kaerajaan ning muu asjatamine [Juuni 2022]

Kuidas oli juunikuu, mis kiskus kuu lõppedes eriti tuliseks? Ikka kõva, kuidas siis muidu… Ringi kepseldud sai rohkem kui tarvis, kompass töötas nagu kellavärk ning aeg möödus nigut linnutiivul. 

Aga kas sama õlitatult ning tegusalt läks ka infoVikingu lehel endal? Selleks võta mugavalt istet, kuna selleni jõuame alles loo käigus.

Mis juhtus juunis infoViking lainel?

Pealkiri tundub juba eos natukene ähvardav nagu midagi halba oleks juhtunud. Tõsi ta on, et midagi juhtus, aga ega see nii halb ka olnud. Pigem võib öelda, et see on justkui osa protsessist.

Kuu alguses olid meil suured plaanid, mis tundusid algul vägagi teostavad. Kuna sellest veel möödunud kuu osutus kergeks tagasilöögiks.

Arvasime, et see kuu tuleb teistsugusem koos suurema progressiga. Kuid see osutus jällegi viirastuseks… Me ise andsime endast parima ning vaatamata muudele tähtsatele kohustustele suutsime ikkagi oma lehe tegevust aktiivsena hoida.

Mis siis need muud kohustused olid?

Joosep oli peaaegu kolm nädalat välismaal purjetamise võistlusel. Erki ja Martin olid poole kohaga rahvatantsijad, kuna lihtsalt tellimusi oli palju ning seega oli ka juuni esinemisi täis. Silver oli jällegi üks tublimatest infoVikingu lainel ning lisaks sellele sai ta väljaspool tööaega enda esimesed kogemused purjetamise roolimehena. 

Silver ja Läti vaatamisväärsused
Silver külastas Läti vaatamisväärsusi

Kui siit ridade vahelt välja ei lugenud, siis jällegi murdis meid enamusi ajapuudus (jah, see on koht, kus meil on vaja parandusi sisse tuua). See tundub justkui uus normaalsus (nagu koroona), aga seda lisaaega on ikka väga keeruline kusagilt välja pigistada.

Kas uus kuu tuleb samasugune? Etteruttavalt võib öelda, et kalender on juba üsna täis bookitud ning kindlasti tuleb ette ka muid üllatusi. Seega on kindel see, et kalendris meil asjatult tühja aega vastu ei vaata. Jee!

Meie orgaaniline kasv

Juunikuu oli edukas kuu: saime üles laetud uut contenti ning allkirjastatud ühe tähtsa lepingu. Ainult peame siin suure kurbusega teatama, et orgaanilist kasvu eelmine kuu ei tulnud. See tähendab ainult üht – meil langes orgaaniline liiklus 18%.

Martin aerutamas
Martin käis koos õega aerutamas

Aga langus on osa protsessist ning see ei tähenda midagi katastroofilist. Vastupidi, nüüd saime teha endale tõsise ülevaate, et millest küll see langus tekkida võis ja mida me muutma peaks.

Milles languse tagamaad on? Kas Google hakkas meid vihkama, inimesi ei huvita enam meie tegevused või midagi muud? Ei, siin on kaks põhjust:

  • Laadisime tunduvamalt vähem artikleid üles kui muidu.
  • Lugemus on teatavasti suvekuudel madalam ning seda kinnitas ka väiksem impressionite hulk.

Ehk meie suurim vaenlane oli möödunud kuul kuum suvi, mil inimesed väga arvutis/telefonis ei passi.

Lõpetame kurvad uudised tõelise pommiga

Kui sa arvasid, et kogu kuu oli üks lõppematu õnnetus, siis eksisid rängalt. Kui oled meie möödunuid artikleid lugenud, siis ehk tekkis küsimus, et kus lõpuks see veebiarendaja on, mida me muudkui lubame?! 

Siit see pomm tulebki – juunis liitus meie meeskonnaga arendaja, nimeks tal Marti!

Marti üle lõkke
Saage tuttavaks – Marti

Pea aasta oleme vastu pidanud ilma kompetentse veebiarendajata, kes tegelikkuses võiks ühes sellises veebi projektis kohe alguses sees olla. Kuigi siiamaani jõudsime ilma temata ja väga hullu seisu me ei langenudki, siis tegelikkuses ilma andeka arendajata ei tee suurt midagi.

Kuid tõsi ta on, et infoViking ei saa täita enda eesmärke ilma ühtse meeskonnata. Seni oli meil üks oluline lüli pidevalt puudu ning nagu ikka meeskond on täpselt nii võimekas, kui on tema nõrgim lüli.

Aga nüüd ta lõpuks on meiega liitunud ning selle üle ääretult hea meel. Tema on keegi, kes sellest valdkonnast mitu korda rohkem jagab kui meie kõik pead kokku. Nüüd ei ole midagi, kui hakata oma unistusi ja mõtteid tegudeks vorpima.

Juuli plaanid

Juulikuu on selline suve keskpaik, kus pikki päevi väga ei kannata teha ning samuti on see aeg ka puhkusteks. Vaatame peeglisse ning ilmselt tuleb see meil nii tööalaselt, kui ka personaalselt samasugused mis möödunud 2 kuud.

Samuti on meil osa tiimist erinevate võistlustega mõneks ajaks ära ning osad meist ka puhkavad. 

Aga see ei tähenda, et infoViking jääb seisma.

Erki kultuuri nautimas
Erki käis Leedu kultuuri nautimas

Sellel kuul saab alguse meie lehe üks suurimaid arendustegevusi, kuna meil nüüd tegija lõpuks paadis. Millal see valmis saab? Seda vaatame jooksvalt ning järgmine kuu saame kindlasti anda parema ülevaate, et millal saab ka laiem üldsus seda uut arendust kiigata.

Samuti tuleb kindlasti peale ka uut contenti. Enamasti reisi valdkonnast.

Kokkuvõtteks

Jällegi oli tegus kuu… personaalselt. Aga tegelikkuses polnud midagi hullu ka infoViking lehel. Ikkagi soliidne orgaaniline traffic, laadisime üles mõned artiklid, saime targemaks ning lõpuks liitus meiega uus liige. Pole üldsegi paha kui suurt pilti vaadata.

Jällegi üks põnev kuu on ees ootamas!

infoViking meeskond

Ettevõtted | Muu


Related Posts